top of page

Curatare relaxata si eficienta de Craciun

Actualizată în: 11 dec. 2020

 

Stresul Craciunului ne va lovi la sfarsitul lunii noiembrie. Trebuie cumparate cadouri, mancarea trebuie planificata si gatita, casa curatata si pregatita. Prin urmare, recomandam raspandirea curateniei de Craciun pe parcursul mai multor zile, astfel incat sa nu se simta ca o povara. Sau, daca aveti o casa plina de oaspeti de Craciun si o mizerie va fi inevitabila, ar putea fi mai intelet sa lasata curatenia minutioasa pentru ianuari si acum sa curatati doar atat cat va trebuie sa intrati in spiritul Craciunului. 

Am facut o lista a catorva sfaruti eficiente de curatare care va vor face casa curata fara nicio presiune suplimentara.


Spalati toate blaturile si podelele


Pentru majoritatea oamenilor, curatarea prafului face parte din rutinele lor saptamanale de curatare, dar cand a fost ultima data cand ati curatati praful de pe blaturile dulapului? Praful poate face ca aerul din incapere sa fie umed, asa ca este necesar sa stergi cele mai indepartate colturi si blaturile cele mai inalte cu o carpa umeda din cand in cand. Urmati aceasta ordine de lucru: mai intai aspirati, apoi stergeti praful si la sfarsit spalati podelele. 


Curata bucataria


De asemenea, puteti sa va faceti viata mai usoara in curatarea bucatariei inainte de Craiun, concentrantu-va doar pe principalele lucruri. Cu toate acestea, frigiderul trebuie sa fie spalar si golit de conteinere inutile, deoarece de obicei va fi in uz mare in timpul sarbatorilor. Temperatura frigiderului trebuie verificara in timpul curatarii, deoarece felurile de peste necesita in special temperaturi mai mici pentru depozitare. Daca a trecut ceva timp de cand ai curatat ultima data cuptorul si este foarte murdar, ar trebui spalat deja inainte de Cracun. Pregatirea mancarii intr-un cuptor curat este mult mai placut. 


Curatarea baii si a saunei

 


Baia trebuie spalata saptamanal, deoarece curatarea de intretinere impiedica petele sa ramana blocate in rosturile baii si sarcina nu va parea la fel de grea de fiecare data. Curatarea saunei este probabil una dintre cele mai importante sarcini de curatare inainte de Craciun, datorita sentimentului de relaxare pe care il ai dupa ce te relaxezi in sauna dupa pregatirile de Craciun. Solutia de curatare lemn sauna si Solutia de protectie lemn sauna sunt perfecte pentru aceasta sarcina.


Protejeaza-ti canapeaua


Daca nu aveti timp sa va protejati toata mobila, protejati-va cel putin canapeaua. De multe ori va suferi o utilizare grea in timpul sarbatorilor, cand va fi timpul sa va relaxati. Puteti sa protejati intregul mobilier dupa Craciun. Inainte de a aplica protectorul, spalati canapeaua cu un produs de curatare textila Softcare, deoarece trebuie facuta pe o suprafata curata. Cand suprafata s-a uscat,  pulverizati-o cu Solutia pentru protectia tapiteriilor, astfel incat sa devina uniform umed. Dupa aceasta, lasati canapeaua sa se usuce cel putin doua ore la temperatura camerei. Solutia pentru protectia tapiteriilor pe baza de apa, va fi nevoie de cateva zile de asteptare. Protectia impiedica murdaria si umiditatea sa se absoarba in fibre, prelungind astfel ciclul de viata al canapeleui si facilitand pastrarea ei curata. Petele pot fi indepartate cu usurinta de pe o suprafata protejata cu o stergere simpla.


Protejati hainele si incaltamintea de iarna



Spalarea gecilor de iarna este greoaie si dificila, asa ca ar trebui protejate acum, daca nu ati facut deja acest lucru. Solutia pentru protectia pantofilor faciliteaza mentinerea incaltamintei curate, deoarece impiedica pantofii sa se murdareasca si sa se ude. 


Protejati masa de Craciun


In timp ce protejati mobilierul si imbracamintea de iarnam ar trebui sa protejati si fetele de masa pentru masa dvs. de Craciun. Nu este placut sa curatati masa dupa cina de Craciun si sa observati ca fata de masa este patata cu pete de vin rosu. Protectia pentru tapiteriilor formeaza o pelicula de protectie pe suprafata materialelor textile, preveninf absorbtia lichidelor si murdariei in fibre. Vinul rosu varsat va ramane sub forma de picaturi pe suprafata unei fete de masa protejate si poate si sters fara deteriorare permanenta sau operatiuni uriase de indepartare a petelor. 



23 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page