top of page

Instructiuni de curatare pentru mobila din piele

Ingrijirea mobilierului din piele cu produsele Softcare 


In primul rand, suprafata mobilierului de piele trebuie sa fie curata. Se aplica un produs de curatare, apoi se va face un tratament protector, iar dupa ce s-a uscat, se adauga un strat foarte subtire de ceara. Efectuata de cateva ori pe an, ceruirea pielii va pastra pielea supla si va preveni uscarea si craparea. 


Faza 1: Curatarea


Mobila din piele trebuie curatata in mod frecvent, deoarece aduna praf, murdarie, fum de tigara, unsoare etc. Exista o acumulare lenta a acestora in porii pielii, care se transforma intr-un strat de murdarie ce trebuie indepartat in mod regulat. In functie de utilizare, este suficient sa aspirati mobilierul din piele in fiecare saptamana sau doua, cu o duza de material textil si sa stergeti cu o carpa moale inmuiata in Softcare Solutie de curatare pentru piele si Protector pentru piele. Solutia de curatare va fi absorbita in port pielii, impingand murdaria afara si curatand adanc pielea. Nu folositi niciodata detergent de vase pentru a curata pielea, deoarece va indeparta si grasimea propire a pielii, iar suprafata pielii se va usca si va incepe sa crape usor. De asemenea, puteti curata pielea ecologica si inlocuitor cu produsele de curatare Softcare. 


Faza 2: Protectie


Articolele din piele trebuie sa fie protejate impotriva murdariei si a umiditatii imediat dupa achizitionarea lor folosind Softcare Protector pentru piele . Polimerii din protectorul de piele formeaza o retea de molecule in porii pielii, impiedicand murdaria pe baza de apa si grasimi sa fie absorbita dincolo de suprafata. Protectia nu afecteaza respirabilitatea sau aspectul pielii. 


Nu uitati ca pielea ecologica sau inlocuitor au fost acoperite cu plastic, acestea nu pot fi niciodata protejatate cu Protectia normala din piele Softcare, deoarece lasa pete cenusii pe o suprafata de plastic. Pentru aceste suprafete, utilizati protectorul pe baza de apa. Incercati intotdeauna mai intai, intr-o zona invizibila pentru a verifica tipul de suprafata.


Protectia se realizeaza pe o suprafata uscata, curatata inainte de aplicarea balsamului din piele. Lucrati intr-o camera bine ventilata. Pulverizati protectorul de piele pe o suprafata uscata, curata de la o distanta de aproximativ 15 cm, astfel incat suprafata sa fie usor umeda. Indepartati chiar si orice semn de picurare cu un burete sau o carpa moale, si lasati sa se usuce complet inainte de utilizare. Lasati piele protejata sa se usuce timp de 48 de ore inainte de a aplica balsamul de piele. 


Pielea anilina si pielea semi-anilina acoperita subtire, in special necesita protectie. Protectorul pentru piele este de asemenea potrivit pentru pielea de caprioara si nubuc (piele intoarsa). Urmati instructiunile de ingrijire ale producatorului. 


Este usor sa eliminati murdaria de pe o suprafata protejata, iar mobilierul va ramane cu aspect ca de nou. Se recomanda repetarea procesului de protectie la fiecare 2-4 ani, in functie de utilizare. Eficienta protectiei poate fi testata cu o picatura de apa: daca picaturile raman la suprafata, protectia inca functioneaza. 


Faza 3: Ceruire


Pielea necesita ceruire regulara. Structura deschisa si respirabila a pielii permite grasimilor naturale si umiditatea materialului sa se evapore, deci echilibrul de umiditate si grasime trebuie mentinut cu un tratament regulat, de 2-3 ori pe an. Uscarea excesiva poate duce la intarirea suprafetei, pungile de scaun devenind vizibile, iar ulterior la fisurare si alta deteriorari. Deteriorarea este de obicei permanenta. Prin urmare, pielea trebuie sa fie tinuta supla cu ceara. 


Balsamul Softcare pentru piele contine uleiuri naturale si hidratante de care pielea are nevoie. Se aplica cu un burete intr-un strat foarte subtire pe suprafata pielii, folosind miscare circulara. Aplicati doar cat pielea poate absorbi simultan. Excesul de ceara poate fi sters cu o carpa uscata si moale. Balsamul Softcare pentru piele este foarte economic. 

Anilina si alte piei cu o acoperire superioara subtire se pot intuneca atunci cand sunt cerate. Acest lucru este cauzat de efectul hidratant al uleiurilor, dar culoarea originala va reveni in cateva zile cand balsamul a fost absorbit. Daca nu sunteti sigur cu privire la rezultatul final, testati produsul mai intai intr-o zona invizibila. Nu este necesar sa se ceruiasca pielea ecologica sau inlocuitorul de tip bycast, pull up ori pielea acoperita cu poliuretan. 


Stiati ca, pe langa ingrijirea si protejarea mobilierului, puteti folosisi produsele de ingrijite a pielii Softcare pentru genti, acesorii de piele, incaltaminte dar si alte echipamente recreative din piele, cum ar fi hamurile pentru caini? 


30 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page